De Pabo Voorleeskampioen 2023 is Floor van Unen van Pabo Marnix Academie Utrecht

Floor van Unen uit Utrecht heeft gisteravond in Theater Kikker in Utrecht de landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Floor van de Pabo Marnix Academie Utrecht zich De Nationale Pabo Voorleeskampioen van 2023 noemen. Floor las voor uit het boek Lang geleden van Arend van Dam en Alex de Wolf. De jury had veel bewondering voor Floor: ‘ze bracht een tamelijk lastig verhaal over Willem van Oranje heel knap over het voetlicht en ook het onvoorbereide voorleesfragment uit Het Pungelhuis van Annet Huizing, las ze overtuigend en meeslepend voor’, aldus de jury.

Demi van Beek uit Gelderland werd tweede en Raoul Schaapman uit Drentheeindigde als derde op het podium. Zij studeren respectievelijk aan Pabo HAN, Arnhem en Pabo NHL Stenden Emmen. Ook voor deze studenten had de jury lovende woorden over. Demi van Beek  werd gecomplimenteerd vanwege de manier waarop ze de hoofdpersoon Minous tijdens het voorlezen neerzette, het klopte helemaal, ze liet de grote schrijfster stralen, en Raoul van Beek was naar het oordeel van de juryleden goed in staat om de verontwaardiging van de hoofdpersoon sterk over te brengen.

De jury bestond uit Hubert Slings (directeur Entoen.nu), Annet Huizing (auteur) en Lennart van der Meulen (Leraar van het Jaar 2022/2023). De presentatie was in handen van Elten Kiene.